Kolacja Przepisy na śniadanie

Wiosenne śniadanie czyli pasta z tuńczyka i serka wiejskiego w roli głównej

40 Views
0
(0)

Tuńczyk z serkiem wiejskim

Pierwszy dzień wiosny zobowiązuje – musi być pysznie, zdrowo i kolorowo, dlatego na talerzu zagościły dziś rano ciepłe bułeczki z pastą z tuńczyka i serka wiejskiego. Pasta najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce, ale jeśli podobnie jak ja cierpicie na brak cierpliwości, mam dla Was dobrą wiadomość – można też wcinać od razu. Najlepiej w towarzystwie chrupiącej rzodkiewki i pomidorka.

Lista zakupów

1) puszka tuńczyka w sosie własnym

2) 1 opakowanie lekkiego serka wiejskiego

3) pół małej cebuli, szczypiorek

4) sól i pieprz do smaku

Krok po kroku

1) Tuńczyka i serek wiejski należy odsączyć na sitku, aby konsystencja nie była wodnista.

2) Przełożyć do jednej miseczki i zblendować na gładką masę.

3) Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami.

4) Schłodzić w lodówce.

Tuńczyk z serkiem wiejskim gotowy 🙂 Bon apetit!

Jak oceniasz ten post?

Naciśnij gwiazdkę aby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Ocena: 0

Brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

You Might Also Like

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz