Przepisy na słodko

Dietetyczne marchewkowe babeczki

1137 Views
0
(0)

Pomysł na muffinki marchewkowe fit.

Lista składników na 12 babeczek:

Składniki suche

– 1 szklanka startej drobno marchewki

– 1 szklanka mąki pełnoziarnistej

– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

– 1 łyżeczka cynamonu

– 3 łyżki brązowego cukru

Składniki mokre

– 1/4 szklanki oleju

– 3 łyżki mleka

– 2 jajka

Krem

– opakowanie serka do smarowania (np. Almette)

– płynny miód (do smaku, ok. 1-2 łyżek)


Krok po kroku:

1) Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

2) W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre.

3) Do miski z suchymi składnikami dodajemy mokre. 

4) Masą wypełniamy foremki i pieczemy babeczki w piekarniku przez 20-25 minut (do suchego patyczka).

5) Serek mieszamy z miodem, wykładamy na upieczone babeczki, można posypać wiórkami kokosowymi.


Takim oto sposobem muffinki marchewkowe fit gotowe 😉

Smacznego!

Jak oceniasz ten post?

Naciśnij gwiazdkę aby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Ocena: 0

Brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

You Might Also Like

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz