Przekąski

Jajka z pastą wiosenną

37 Views
0
(0)

Na pewno nie ma tutaj osoby, która nie znałaby świątecznego klasyka, czyli jajek na twardo z majonezem. Dzisiaj mam dla Was propozycję odchudzonej, choć równie pysznej wersji tego dania – z pastą ze świeżego ogórka i chrupiących rzodkiewek.

Lista składników

– 6 jajek

– 3 łyżki jogurtu greckiego

– pęczek szczypiorku

– mały ogórek

– 8 rzodkiewek

– sól, pieprz


Krok po kroku

1) Jajka gotujemy na twardo ok. 8 minut. Obieramy, przecinamy na pół i do miseczki przekładamy same żółtka.

2) Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Równie drobno siekamy szczypiorek i rzodkiewkę.

3) W miseczce mieszamy żółtka, jogurt grecki, ogórka, połowę szczypiorku i rzodkiewki. Doprawiamy do smaku i wypełniamy tym nadzieniem dziurki pozostałe po wyjęciu żółtek.

 4) Posypujemy pozostałym szczypiorkiem i rzodkiewką.


Smacznego!

Jak oceniasz ten post?

Naciśnij gwiazdkę aby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Ocena: 0

Brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

You Might Also Like

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz