Przepisy na obiad

Komosa ryżowa z mięsem mielonymi i warzywami w sosie pomidorowym

26 Views
0
(0)

Komosa ryżowa jest źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, witamin i składników mineralnych. Ma także właściwości antyoksydacyjne, dlatego staram się ją przemycać do mojego jadłospisu. Dzisiaj w towarzystwie mięsa mielonego i warzyw w sosie pomidorowym, do wykonania w 15 minut 🙂

Lista składników na dwie porcje

– 200g mięsa mielonego

– 60g komosy ryżowej

– 250g warzyw mrożonych (użyłam mieszanki chińskiej)

– 5 łyżek przecieru pomidorowego

– ulubione przyprawy, ja użyłam:- mix przypraw do dań kuchni chińskiej

– sól himalajska

– czarnuszka

– przyprawa do mięs

– olej kokosowy do smażenia


Krok po kroku

1) Komosę ryżową gotujemy według przepisu na opakowaniu (najpierw należy ją wypłukać!) ok. 12 minut.

2) W między czasie smażymy na oleju kokosowym mięso mielone, doprawiamy według uznania. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa, czekamy aż się rozmrożą, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy.3) Ugotowaną komosę dodajemy na patelnię i mieszamy.
PS Danie nadaje się również do zabrania na wynos 🙂


Smacznego!

Jak oceniasz ten post?

Naciśnij gwiazdkę aby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Ocena: 0

Brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

You Might Also Like

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz