Przepisy na obiad

Młoda kapusta z marchewką, kurczakiem i koperkiem

27 Views
0
(0)

Nie ma nic lepszego niż sezonowe owoce i warzywa. Młoda, aromatyczna kapusta zawiera mnóstwo witaminy C, K i kwasu foliowego, a w połączeniu z marchewką i kurczakiem smakuje wprost doskonale!


Lista składników na duży garnek (taki jak do zupy ;))

– 1 mała główka młodej kapusty

– 5 dużych marchewek

– 1/2 selera

– 1 pietruszka

– koper

– 3 duże filety z kurczaka

– sól, pieprz

– olej kokosowy

– kartonik/puszka przecieru pomidorowego


Krok po kroku

1) Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy. Kroimy w kostkę, dodajemy do garnka i zalewamy odrobiną wody.

2) Kapustę kroimy w paski, dodajemy do garnka, wlewamy 200 ml wody i dusimy pod przykryciem. Kapusta zmniejszy później swoją objętość, więc nie panikujemy jeśli prawie wyskakuje nam z garnka 🙂 

3) Filety z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju kokosowym. Smażymy bez doprawiania. Dorzucamy do garnka z kapustą i dusimy pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie.

4) Dodajemy koperek, przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Jak oceniasz ten post?

Naciśnij gwiazdkę aby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Ocena: 0

Brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

You Might Also Like

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz