Przekąski Przepisy na śniadanie

Owsianka z płatków amarantusa

16 Views
0
(0)

Patrzę na zdjęcia i marzy mi się zjeść owsiankę… 🙂 Mój detoks od gotowania trwa już niemal dwa tygodnie! Dzisiaj prezentuję Wam jeden z przepisów, który czeka na opublikowanie już od dłuższego czasu, ale w związku z całą masą formalności, jakie musiałam załatwić po przyjeździe do Bułgarii doczekał się jej dopiero teraz 🙂 

Lista składników

– 4 łyżki płatków amarantusa

– 1 łyżka syropu klonowego

– szklanka mleka

– 1 łyżka masła kremu z nerkowców albo masła orzechowego

– 1/2 łyżeczki cynamonu

– 1/2 banana

– łyżka jagód goji

– kilka orzechów brazylijskich

– 3 łyżki wiśni


Krok po kroku

1) Płatki gotujemy w mleku do miękkości (ok. 5 minut na najsłabszym płomieniu). Dodajemy cynamon, syrop klonowy, masło orzechowe i mieszamy.

2) Masę wylewamy do miseczki, podajemy z ulubionymi owocami i bakaliami – u mnie z bananem, jagodami goji, orzechami i wiśniami.

Smacznego!

Jak oceniasz ten post?

Naciśnij gwiazdkę aby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Ocena: 0

Brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

You Might Also Like

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz