Przekąski Przepisy na obiad

Pieczone talarki batata z pastą tuńczykową

19 Views
0
(0)

Potrzeba matką wynalazków, nie inaczej było w tym wypadku. Mało czasu do wyjścia, dwa bataty, tuńczyk i twarożek w lodówce zaowocowały przepisem na pyszny obiad, który może stać się również smaczną i wartościową przekaską dla gości 🙂

Lista składników
– 2 bataty
– przyprawa do ziemniaków
– puszka tuńczyka
– mała cebulka
– szczypiorek
– kostka twarożek

Krok po kroku
1) Bataty obrane i pokrojone w plasterki posypujemy przyprawą i pieczemy w 210 stopniach do zarumienienia i miękkości przez 20-25 minut.
2) Pozostałe składniki mieszamy w misce, wykładamy na upieczone talarki, posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego!

Jak oceniasz ten post?

Naciśnij gwiazdkę aby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Ocena: 0

Brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

You Might Also Like

Zostaw komentarz

Zostaw komentarz