PLACKI Z TWAROGU I CUKINI
Twarogu ciąg dalszy…tym razem w wersji placków z cukinią. Placuszki są przepyszne i szybkie w wykonaniu. Doskonałe na obiad, albo na kolację! Ja uwielbiam!
Składniki posiadałam w domu, dlatego postawiłam dzisiaj na twaróg i cukienię 🙂 Mam nadzieję, że danie Wam zasmakuje i często będzie gościło w Waszej kuchni!
Poniżej przepis, z którego wychodzi około 9 sztuk
250 g twarogu
300 g cukinii
50 g mąki kukurydzianej
jedna mała cebula
2 jajka
1 ząbek czosnku
sól do smaku
oliwa lub masło klarowane do smażenia
Jak przygotować?
Na początku należy zetrzeć cukinię na tarce i odcisnąć z nadmiaru wody, a cebulę pokroić w kosteczkę.(Ja do cukini, cebuli i czosnku wykorzystałam blender. Wszystko razem zblendowałam.)
Następnie cukienię i cebulę wkładamy do miski i dodajemy jajka, przeciśnięty przez prasę czosnek, mąkę i twaróg. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy.
Ostatnim etapem jest smażenie placuszków na małym ogniu z dwóch stron i najlepiej pod przykryciem.
Życzę SMACZNEGO 🙂
Jeden komentarz do “PLACKI Z TWAROGU I CUKINI”